sbg900 unable to flash.

All WiFi Modems
Locked
abescalamis
Posts: 32
Joined: Fri Feb 05, 2010 2:16 pm

sbg900 unable to flash.

Post by abescalamis » Sun Apr 17, 2011 10:55 pm

Well I'm trying to flash a SBG900 but I only see that it is erasing but nothing happens, after waiting 2 hours I just stop the process, I'm using UJmodem after many attempts I'm sure I bricked it, the software still recognize the flash but the problem persists, I found the boot-loader and all the other parts but still I see that it says erasing but nothing happens It only says erasing and the status bar will never move, well this is my first time with a sbg900 If somebody has a full dump with the telnet open to try or an advice to make it work I will appreciate, thank you.

usbbdm
Posts: 8489
Joined: Mon Jul 18, 2005 9:33 pm

Post by usbbdm » Mon Apr 18, 2011 8:09 am

You just need to use "erase" and "sprogram" commands.
Somehow you have programed bad boot to the modem.

abescalamis
Posts: 32
Joined: Fri Feb 05, 2010 2:16 pm

Post by abescalamis » Mon Apr 18, 2011 1:04 pm

well this are the steps I'm following.

Detect
Tap c
tap a ffffffff
then locks to debug on
then I erase the whole flash
then:
poke 9fc00000
then I see I see Data=0XFFFFFFFF at the end of the output if not I Erase the whole flash again until I see it.
then If I do the erase command doesn't work but if I do it in the tab it does work (maybe a bug in the software)
then
-sprogram Boot it starts programing but gets stuck about 25%

any Ideas ?????

Also I notice when I choose sbg900 it shows sgb900 on top of the windows

Locked