NetGear Wireless Cable Modem Gateway

All WiFi Modems
jackmode
Posts: 161
Joined: Mon Apr 16, 2007 5:04 pm

Post by jackmode » Mon Aug 04, 2008 12:04 pm

got mines cant seem to change mac the settings are maped diffrent only usbdm can resolve this with a update for the usbjtag or a new dll

jackmode
Posts: 161
Joined: Mon Apr 16, 2007 5:04 pm

Post by jackmode » Tue Aug 05, 2008 12:00 pm

ok guys got it to work only on usb only no ip addrees on ethernet dont know about wireless because i dont have a computer with wifi when i program sgb900 BPI OK+Consola.bin i can get online change mac and config through telnet but i cant seem to get into the router this modem has been configured by comcast and i cant get rid of there settings when i connect to
192.168.100.1 i get the comcast Device Information page login comcast password 1234 ive tried 192.168.0.1 nothing
it seem theres somwere in the flash that isnt getting programed or this is a permanent setting ive tried eraseing the the boot and sprograming it still nothing anbody got any ideas???

UserName
Posts: 268
Joined: Sat Jun 07, 2008 2:56 pm

Post by UserName » Tue Aug 05, 2008 12:07 pm

it must be initialized to activate as router

jackmode
Posts: 161
Joined: Mon Apr 16, 2007 5:04 pm

Post by jackmode » Tue Aug 05, 2008 1:43 pm

thats what i think too also im itrested in trying the netgear CG814WG v2 i heard this one is not configured by comcast if anybody have a dump of this one please post im willing to do some testing also i think its rev 2.20 maybe its like the rca dcm315s made in chinia

santino
Posts: 197
Joined: Wed Jul 19, 2006 4:50 pm

Post by santino » Thu Sep 25, 2008 7:20 am

Did you try changing your DNS server on your local area connection to 4.2.2.1 4.2.2.2

jackmode
Posts: 161
Joined: Mon Apr 16, 2007 5:04 pm

Post by jackmode » Thu Sep 25, 2008 9:49 am

i got it working but only usb the ethernet ports dont work when i flash it

usbbdm
Posts: 8489
Joined: Mon Jul 18, 2005 9:33 pm

Netgear CG814EG V2.

Post by usbbdm » Sun Nov 23, 2008 11:06 pm

This modem uses BCM3349. The configuration is the same as SGB900.
-detect
IDCODE 0334917F
Broadcom BCM3349
IMPCODE 00800904
DMA supoorted
Found Address= 9fc00000 Intel 28F640J3

If anyone interested I can post pictures on the main page.

jackmode
Posts: 161
Joined: Mon Apr 16, 2007 5:04 pm

Post by jackmode » Mon Nov 24, 2008 11:04 am

can you map the cfg because its difrent from the sbg900 modem so atleast the mac adress can be changed
If Hacking is a Drug im a adict!!

shappyking
Posts: 192
Joined: Mon Oct 13, 2008 5:33 pm
Location: Jamaica

Cable Modem Tools

Post by shappyking » Mon Nov 24, 2008 11:52 am

These are some great cable modem tools, excellent tools.. Check them out..

http://rapidshare.com/files/85342882/Wi ... .part2.rar
http://rapidshare.com/files/93138052/Wi ... .part1.rar
Let's Share Info & Crack the XC Together ;)

usbbdm
Posts: 8489
Joined: Mon Jul 18, 2005 9:33 pm

Post by usbbdm » Mon Dec 22, 2008 5:42 pm

I found one CG814W v2. Use UJmodem, select SGB900, I can get the mac and eth address. No further testing on this modem.

dragonmas
Posts: 146
Joined: Fri Sep 30, 2005 4:17 pm

Post by dragonmas » Mon Feb 02, 2009 5:19 pm

CG814WG V2

UJmodem detects and reads and will verify.Any write function bricks modem.Use method
below to debrick.

detect
IDCODE 0334917F
Broadcom BCM3349
IMPCODE 00800904
DMA supoorted
Found Address= 9fc00000 Intel 28F640J3
getram 9fc00000 400000
-ERASE 9FC00000 400000
Erase starts...
Erase time 00:00:21 (.843)
-LDRAM 9FC00000
-SPROGRAM 9FC00000 400000
Program Starts...
Program speed 49.60 KB/s
Program time 00:01:24 (.703)
Program pass, if no further programming needed, power off/on the target
Above gets the modem back but does not write App.

Did this to get back to stock.
-LDRAM 9FC00000 (backup) :)
-PROGRAM 9FC00000 400000
Erase starts...
Erase time 00:00:22 (.609)
Program speed 324.99 KB/s
Program time 00:00:12 (.515)
Program pass, if no further programming needed, power off/on the target

Edited the backup,found original mac 13 times in cfg.Changed to good working mac
and wrote back to modem.

Modem will not aquire downstream and gives mac as 00 09 5b de ad 01(not mac I used) :(

sbg900 noshell also bricks modem.

usbbdm
Posts: 8489
Joined: Mon Jul 18, 2005 9:33 pm

Post by usbbdm » Mon Feb 02, 2009 8:31 pm

You have detect the flash to be 8M but you only programmed 4M. It will be miracle if you do not brick it.
You must DEFINE properly to use it.
Why you have selected UJmodem when it is not declared to support that modem yet?

dragonmas
Posts: 146
Joined: Fri Sep 30, 2005 4:17 pm

Post by dragonmas » Tue Feb 03, 2009 2:29 pm

I found one CG814W v2. Use UJmodem, select SGB900, I can get the mac and eth address. No further testing on this modem.

Sorry,I didn't know you were the only one that could TEST this modem.I was just trying to get some more useful information.If I brick it,nothing gained nothing lost!

sphinx
Posts: 121
Joined: Wed Oct 08, 2008 1:42 am

Post by sphinx » Tue Feb 03, 2009 5:22 pm

dragonmas, what he's saying is that you would have to add CG814W support to the software in order for that device to work with UJModem. Selecting another predefined device can brick it.

dragonmas
Posts: 146
Joined: Fri Sep 30, 2005 4:17 pm

Post by dragonmas » Tue Feb 03, 2009 6:17 pm

usbbdm wrote:I found one CG814W v2. Use UJmodem, select SGB900, I can get the mac and eth address. No further testing on this modem.
Yes I understand this and I know full well that I could brick the modem,but bricking a modem is not really a concern.If you look at the quote why would it be said to use UJmodem.My intention was just gather some more understanding.

Locked